שבת

האם יוצאים נרות שבת בתאורה?

  • ח' אלול התשע"ה

שאלה

אחד מהטעמים להדלקת הנר זה שמירה על שלום בית – האם זה נוגע גם היום כשיש ממילא חשמל ואז אין את הענין שיתקלו אחד בשני ואז יריבו? ואם כן למה זה נוגע היום?

תשובה

שלום וברכה

יש אכן דיעות בין הפוסקים שיוצאים ידי חובת הדלקת הנרות בהדלקת התאורה בבית, אף ניתן לברך על הדלקת התאורה לפי דעת הרבה מן הפוסקים. רק לחוש לדעת המחמירים שסוברים שלא יוצאים בנרות החשמל וכמבואר בהרחבה בתשובת מרן שאת מסקנתה אביא בסמוך נהוג להדליק אף בנרות הרגילים והנה לך מסקנת דברי רבינו בשו"ת יביע אומר חלק ב - אורח חיים סימן יז

המורם מכל האמור שאין לנו טעם מספיק לומר שאין יוצאים י"ח בהדלקת נר החשמל לכבוד שבת. ומ"מ טוב ונכון לחוש לד' המחמירים בזה היכא דאפשר, ולהדליק גם נר שמן ולברך עליו. ובזה יהיה היכר שהודלקו לכבוד שבת. ובאה"ק אשר עבודת החשמל נעשית בעוה"ר ע"י ישראל. שאין לברך על זה להדליק נר של שבת. ומה גם שדעת כמה מגדולי הדור לאסור להשתמש באור החשמל בליל שבת מטעם זה, אלא שמנהגינו להקל בצירוף מנורת נפט וכיו"ב. ואכמ"ל. ע"כ בודאי שאין לברך על זה.