חברה והשקפה

איך יתכן שיש יהודים " כלכך גרועים "

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שיש יהודים " כלכך גרועים " שמתנהגים בצורה מבישה כלכך כמו לא עלינו,, גנבים, רמאים, שודדים, ואפילו רוצחים, אנסים , כאלה שהם לאו דוקא אפיקורסים, אבל גם אפיקורסים, בכלל איך מוסברות כל השחיתויות , אפילו "בצמרת העם". כאלה שמבזים את החי והצומח.. ללא רחמיים, אכזריים לכל מה שרק אפשר להעלות על הדעת איך זה יתכן שאילו גם נשמות יהודיות ואיך זה שהם לא נענשים מיידית. על מעשיהם האכזריים שלא ניתפסים בכלל בחושים שלנו

תשובה

שלום וברכה

כך אמרו חכמים אומה זו נמשלו לכוכבים ולעפר, כשהם יורדים יורדים עד לעפר, ושהם עולים עולים עד לרקיע, נשמה גבוה כאשר היא מתקלקלת היא מתקלקלת בצורה בלתי נתפסת כלל.

השכר והעונש הם בעולם הבא, ובדברים שבין אדם לחבירו נענשים גם בעולם הזה אבל רק לאחר זמן, וה` נותן לכל אחד זמן לשוב בתשובה ולתקן מעשיו.

בברכה - בנימין שמואלי