שבת

חפיפת השיער ביום שבת האם מותר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מסורתית,ושומרת שבת,ברצוני לשאול לגבי חפיפת השיער ביום שבת האם מותר לחפוף את השיער ביום שבת אני שואלת שאלה זו מכיון שלפעמים יוצא שבשבת אני אמורה לחפוף את השיער..ואני די מהססת אם מותר או לא...השבת יוצאת מאוחר כיום ואני חוששת להתקרר, די רגישה ואם אני אלך לישון עם שיער רטוב, לח סביר להניח שאני יקום מקוררת מחכה לתשובה מיידית...זה חשוב לי לדעת כי איני רוצה לחלל את השבת..יש לי ייסורי מצפון.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית לשמור את השבת, ולהקפיד על כל ההלכות כמו שצריך. אסור לרחוץ במים חמים בשבת בכל אופן. שימוש במים חמים לכל צורך שהוא אסור בשבת אלא אם כן המים מדוד שמש שבה יש מקום להקל.

וגם ברחיצה בצונן אסור לסחוט את השיער. ועל כן אין לחפוף בשבת, ויש להמתין עד מוצאי שבת. גדולה שמירת שבת שבכוחה לכפר עוון, ואלמלא שמרו ישראל שני שבתות מיד נגאלין.

חזקי ואמצי - עלי והתעלי - בנימין שמואלי