נשים

אני לא מבינה עדיין. צניעות.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני מיום ליום יותר ויותר מתבלבלת בעניין הצניעות. אינני מבינה. קראתי הלכה שאומרת שצריך גרביים 100 או 80 דנייר. איך אפשר ועוד עם חצאית ארוכה... אני לא יודעת אם אצליח ללכת ככה זה נורא קשה.. אני הולכת עם חצאית מתחת לברך ועם גרביים שחורות שהם 20 דנייר, וגרביים בהירות 40.. ואני נועלת נעלי עקב לפעמים..לרוב שטוח ואינו מרעיש.. וחולצה ארוכה .. צוואר סגור. אבל הבגדים שאני לובשת הם נורא יפים.. נורא מטופח.. החצאית עוברת את הברך ואני שמה גרביים.. והחולצה לא צמודה אבל בכל זאת אלה בגדים מאוד יפים..אינם מרעישים בצבעים זועקים וכמובן שלא חצאית צרה או צמודה.. אבל עדיין מטופח ומרשים וזה כן מושך תשומת לב אז מה אפשר לעשות אני לא מסוגלת ללכת עם חצאיות ארוכות ורחבות וגרביים 100 דנייר והכל רחב..נורא קשה לי אני לא מבינה.. אני לא הולכת גם עם שיער אסוף..ומתאפרת עדין.. אבל אני לא כ"כ מבינה..איך צריך להראות כל יום אני שומעת דעה אחרת ורואה דברים אחרים.. אני מאוד מבולבלת ומה, אם אני מתלבשת איך שציינתי אני נחשבת "דתייה מקילה" שמקילה בהכל נורא קשה לי אני אשמח אם תדריכו אותי..

תשובה

שלום לך

צדיקה יקרה אני מציע לך להפסיק לקרוא כל דבר מודפס, את מהדרת בצניעות בצורה הכי נעלה שיש. אל תחמירי יותר מזה. טוב מאוד שאת מתלבשת יפה ומטופח, אין צורך להיראות מוזנחת. הקב"ה מאושר בך, את נוהגת כבת מלך ההולכת מכובד יפה וצנוע.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי