שבת

קושי בלהתחיל לשמור שבת

  • ח' אלול התשע"ה

שאלה

בעלי, איש יקר, למעני מקפיד על כשרות בבית, הפרדת כלים, מסורת של קידוש בערב שבת, נידה וכל דבר שאבקש ממנו בעניין המסורת היהודית יבצע.. יחד עם זאת אני חוששת שהוא לא יסכים לשמירת שבת ופוחדת שהנסיון שלי לשמירת השבת יביא לקרע בנינו, כל זמן שאני עושה דברים שאינם מחייבים אותו זה בסדר אך כל דבר אחר שישנה את כללי המשחק בבית עלול ליצור אצלו התנגדות ודחייה. מכאן יוצא שאני אפילו לא מנסה לשמור שבת למרות שהייתי רוצה לנסות. אני אוהבת את בעלי ואנחנו נשואים 23 שנים מאושרות מהי הדרך הטובה ביותר להתקדם בשמירת השבת מבלי להכניס אותו ללחץ ולהתנגדות?

תשובה

שלום וברכה

אציע לדבר איתן על כך מראש ולומר לו שאת רוצה להתחיל לשמור שבת לעצמך ורק לעצמך ולא תגבילי אותו במאומה בשבת בשום דבר ובשום עניין ולהרבות דברי אהבה לפני השיחה ובמהלכה עד כמה את מעריכה את התחשבותו והבנתו עד עתה בצרכייך ובעז"ה הוא יסכים לכך ותוכלי לשמור שבת כהלכה

נשמח לתת לך עוד הדרכה מפורטת בטלפון לפי מצבך האישי, אם תרצי בכך, נא לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב אילייך. בכלמקרה נשמח לסייע לך עוד ככל הצורך,

גמר חתימה טובה ויהי רצון שתזכי כבר בשבת הבאה עלינו לטובה לאחר יום כיפור לשמור כהלכתה.

בבכה,