שאל את הרב - כללי

שמי קסניה`ברצוני להחליף את השם שלי לשם יהודי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי קסניה` נולדתי ב: ה` בתשרי תשמ"ח. ברצוני להחליף את השם שלי לשם יהודי ונפגשתי עם הרבנית קניבסקי והיא המליצה לי על שם רות. אני יודעת שהשם משפיע על האדם ,לכן רציתי לדעת מהם ההשלכות בכך שאני אחליף את שמי לרות ומה עלי לעשות מבחינת ההלכה במידה ואחליט לשנות את שמי שאלה נוספת בקשר לספירת העומר: מה קורה אם שכחתי לברך על ספירת העומר באחד מן הימים , אני יכולה להמשיך לספור הלאה ומהו הזמן שמותר לברך על ספירת העומר

תשובה

שלום וברכה

רות יתן לך כוח לנהוג כרות, לדבוק בהקב"ה ובתורת ישראל, כרות שאמרה לנעמי, עמך עמי ואלוקייך אלוקי, ובזכות זה תזכי לזרע קדוש וטהור כרות שיצא ממנה דוד. החלפת השם תיעשה בבית הכנסת בפני מנין בעת קריאת התורה. אם שכחת לספור יום אחד את יכול להמשיך לספור ללא ברכה.

ואפשר לספור ללא ברכה עד השקיעה של יום המחרת, ואם אתמול לא פסרת את יכולה לסםפוא כעת את ספירת אתמול ובלילה להמשיך לספור בברכה.

בברכה - בנימין שמואלי