זוגיות

באיזה אמצעי מניעה הכי נכון להשתמש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נולדה לנו ילדה (שניה אחרי בן) בריאה ושלמה תודה לאל לפני שלושה חודשים וקצת ,אשתי ואני כרגע לא מוכנים ולא רוצים עוד ולד. אני מרגיש רע עם בזבוז הזרע כיוון שאני משתמש בקונדום. ישנה דרך אחרת

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט להשתמש בקונדום, הדבר אכן כמוציא זרע לבטלה ה"י. אם אכן הינכם חיבים להשתמש באמצעי מניעה, יש להשתשמ בגלולות או בהתקן תוך רחמי. יצוין שבשעת הכנסת התקן תוך רחמי, נהיית האשה טמאת נידה, אף אם לא היה דם.

בהצלחה - בנימין שמואלי