שאל את הרב - כללי

שתיים מקרא ואחד תרגום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אני חייב לקרוא תרגום של אונקולוס אני לא מתחבר לזה..ואני מרגיש שזה "מבזבז" לי זמן שאני יכול ללמוד בו דברים אחרים, כמו מפרשים אחרים שאותם אני כן מבין..האם זה חובה לקרוא תרגום של אונקולס או שאפשר לקרוא במקום פירוש רש"י.

תשובה

אני מעתיק את ההלכה משולחן ערוך (או"ח סימן רפה סעיף ב): אם למד הפרשה בפירוש רש"י חשוב כמו תרגום, וירא שמים יקרא תרגום וגם פירוש רש"י.

כך שאם נשאר לך זמן אחרי שלמדת פירוש רש"י ראוי שתקרא גם את התרגום, וגם אם אינך מרגיש את האפק של הקראיה הזאת הנשמה שלך בוודאי מרגישה ומתעלה.

בהצלחה - מנשה ישראל