קפידה

  • ט' אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. בחורה דתייה ממשפחה חילונית בשבת האחרונה כשהיינו במלון בחור חילוני ניסה להתחיל איתי ושלח לי מכתב עם מספר הטלפון שלו רק מתוך נימוס שלחתי הודעה שזה לא מתאים ושאני מצטערת. באמת שלא חשבתי שזה יתפרש כסימן להתחלת שיחה. והאמת שגם קצת הייתי בעצמי לא בסדר ודיברתי איתו אבל אף פעם לא שידרתי מסר שיכול לקרות ביננו משהו כלומר תמיד אמרתי שאני שומרת נגיעה ושמורה לבעלי ושאני רואה את עצמי רק עם אדם שתואם את ההשקפה שלי. ורק אם הוא שאל שאלות אז עניתי ותמיד עשיתי לו שיחות שזה פשוט לא מתאים לי ושוב הוא היה מתחיל ב"אניאוהב אותך ואחזור בתשובה בשבילך" דיברנו בסהכ פחות משבוע ומעולם לא נפגשנו ובשיחה האחרונה שלנו ביקשתי ממנו שיגיד 3 פעמים שהוא סולח לי כדי שלא תהיה עליי קפידה והוא אמר לי 3 פעמים "אניסולח לך" אני לא אמרתי בחזרה אבל גם אין סיבה כי אני ממש לא פגועה מכל העניין. שאלתי היא אם באמת זה מספיק שהוא אמר את זה למרות שאולי הוא לא מבין עד הסוף שעניין הסליחה אומר שאין שום דבר בליבו עליי ולא רק שלא פגעתי בו. אני ממש מפחדת שתהיה עלי קפידה במציאת זיווגי.... האם יש משהו נוסף שאוכל או שאני צריכה לעשות? תודה מראש על כל הערה ועל התשובה.

תשובה

שלום וברכה

אין כל צורך לבקש ממנו סליחה ובוודאי שאין כל קפידה יכולה להשפיע ובפרט שביקשת ממנו סליחה את כיולה להיות רגועה לגמרי.

העיקר להפסיק לחלוטין את הפגישות איתו ולהמשיך להנהג ביראת שמיים כמוש התנהגת עד היום.

בהצלחה,