שאל את הרב - כללי

זירוז לידה/חלום רע

  • י"א אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

א. מה גישת הדת לגבי זירוז לידה?

ב. לצערי הרב חלמתי שאחיין של בעלי מטביע את התינוק שלי בבריכה והסוף של החלום ברור. אני ממש מיוסרת מכך. מה משמעות החלום??

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

א. כפי שהבנתי, אם יש צורך רפואי בזירוז, יש להשתמש בו ככל שאר השתדלות כדי למנוע מצב של ספק סכנה.

אם אין שדום חשש ואין צורך בו על פי הרופאים ורק מקדימים הלידה לצרכי נוחיות, נראה שאין זה נכון על פי תורה; כי מקובל אצלינו שזמן לידתו של האדם יש עליו השפעה רוחנית והיא מתאימה ומכוונת כפי תיקונו הנצרך בחייו.

ב. מסתבר שבאותו יום חשבת או שמעת על ענין כזה שגרם אח"כ שנתפס פחד מאותו ענין בתת ההכרה; ואז אח"כ כשיוצאין מחשבות של אותם פחדים בלילה, אין זה נחשב כחלום עם מסר מן השמים, וכדאיתא באורח חיים סימן רכ שער הציון ס"ק א'.

ואם כן הדבר, אין מקום לדאגה כלל.

בברכה,

רב נחום