זוגיות

האם מותר לי מבחינה הלכתית להתנתק מהורי הבעל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ,ההורים של בעלי שולטים בו שליטה מוחלטת, ההחלטות שלהם מזיקות לנישואין ללא הרף.למרות ניסיונות נואשים לכבד ולרצות אותם ,הם ממשיכים לשדר שנאה ולסכסך .לאחר שנים רבות החלטתי שאני חייבת לנתק איתם את הקשר .אין לי שום רצון להפגש איתם יותר.הבעל שלי ממורמר על כך למרות שלא ביקשתי שיתנתק מהם מעולם.אני פשוט לא מעוניינת יותר לסבול .

תשובה

שלום וברכה

לא רק שאת עשית נכון שניתקת תא הקשר איתם, גם בעלך צריך להתנתק מהתלות בהוריו, וכמבואר בפסוק (1) ספר בראשית פרק ב (כד) עַל כֵּן יַעֲזָב אִישׁ אֶת אָבִיו וְאֶת אִמּוֹ וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד: בברכה - בנימין שמואלי