מה עדיף להיות עם אוטיסטית או להתפלל?

  • י"ב אלול התשע"ה

שאלה

יש ילדה אוטיסטית בת 10 שאני שומרת עלייה לעיתים קרובות. היא ילדה מאד מאד קשה ואמא שלה מחפשת לה סידור ליום כיפור. היא מאד ביקשה ממני לקחת את הבת ליום כיפור כי היא צמה נורא לא טוב, והיא גם צריכה שקט. אני בדילמה- אם אני לוקחת אותה זה אומר שאני לא אהיה דקה בבית הכנסת כי אצטרך לקרקר סביבה. השאלה אם לוותר על היום הקדוש הזה ולעשות חסד, או לסרב לאמא שלה, לתקוע אותה, ולזכות להתחנן על עצמי ביום הזה. אשמח לקבל תשובה

תשובה

שלום וברכה

להיות איתה ביום כיפור זה לא ויתור על היום הקדוש הזה אלא זכות עצומה שתועיל לך מאוד ביום הקדוש הזה. אציע שתאמרי לאימה שתבואי לקחת אותה לאחר תפילת שחרית וכך גם תזכי להתפלל מעט וגם תזכי לעשות את החסד הנעלה שאין ערוך לו.

בזכות המצווה תזכי בוודאי להיכתב ולהיחתם בספרן של צדיקים גמורים ולשנה טובה וסליחה וכפרה.

בהצלחה,