אמונה

האם אני יכולה להעיר לאמא שלי לגבי דברים שאני חושבת שכדאי שהיא תשנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. יש לי כמה שאלות 1 האם אני יכולה להעיר לאמא שלי לגבי דברים שאני חושבת שכדאי שהיא תשנה כמובן שלא בפני רבים ובצורה נעימה 2 אח שלי וחברה שלו בימי שישי באים להתארח אצלינו ויש לי כמה דברים שהם קצת מפריעים לי לגבי החברה של אח שלי. היא בחורה מאוד חמודה וטובה היא גם חוזרת בתשובה,רק שליפעמים היא מעירה לאמא שלי הערות לדוגמה ביום שבת אנחנו כבר לקחנו על עצמנו לא לרחוץ כלים אנחנו רק שופפים את הכלים מהמים כדי שהשמן לא יתייבש אז השבת אמא שלי שטפה עם מים את הכלים והיא ממש כעסה עליה לא צעקה אבל היא אמרה לה נו אז מה את עושה בזה תישטפי כבר כלים וזהו וכשאבא שלי שמע הוא ממש כעס על אמא והוא רב איתה. היה לא נעים.בצאת השבת הלכתי אל החברה של אח שלי ואמרתי לה שהיא צריכה להבין שהיא לא יכולה להעיר לאמא שלי קודם כי זה לא המקום שלנו וכי זה יכול לגרום למריבה לא נעימה .אני חושבת שהיא נעלבה ןזאת לא היתה המטרה. השאלה שלי אם לא הייתי צריכה להעיר להאני מרגישה שביום שבת יצר הרע ממש מנסה אותנו אני רק רוצה להדגיש שבדרך כלל אני וחברה של אחי בקשר טוב ולכן זה ממש לא נעים לי להרגיש שלפעמים אין את הגבולות האלה בבחינתה כמובן שהיא לא התכוונה שתהיה מריבה. תודה רבה

תשובה

שלום לך

אכן מותר להעיר בצורה נעימה ועדינה ומכובדת. בענין אי השטיפה של הכלים בשבת אכן כך ראוי לנהוג, אסור לרחוץ כלים אלא כמו שאתם אכן נוהגים ואם היא צועקת יש להבהיר לה א. שאין להעיר כך ליאימך,

ב. שהדבר אכן אסור. ועל כן נהגת כשורה, ואף אם היא נעלבה מעט, היא תפנים את כונתך הטובה, ואת המשיכי לנהוג עימה בידידות כאשר נהגת עד עתה, ומהר מאוד העננה תפוג.

בהצלחה - בנימין שמואלי