שאל את הרב - כללי

גמילות חסדים מה הכוונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אומרים כדי להנצל ממלחמת גוג ומגוג חיבים לעסוק בגמילות חסדים . עכשיו יש לי 2 שאלות 1. מהי גמילות חסדים 2. מה אישה עושה בקצר לגמילות חסדים, האם היא גם חייבת בזה

תשובה

שלום וברכה

אשה המטפלת בגידול ילדיה, עוסקת בגמילות חסדים באופן רצוף, במידה שאין למעלה ממנה, וזכותה גדול מאוד. ביקור חולים, עזרה לזולת, הכל נכלל בגמילות חסדים, אפי` חיוך, מילה טובה, לחבירה, נכלל בכלל גמילות חסדים, ולעתים יש בכך גמילות חסדים עצום לזה ששומע את המילה הטובה, ואין לנו בכלל מושג עד כמה אנו משמחים איש את חבירו ואשה את רעותה בכל חיוך ולבביות. וככל שנרבה בענינים אלה, כך נקרב את ביאת משיחינו הניצב הכן מאחורי הדלת.

בהצלחה - מנשה ישראל