שבת

הלכות שבת וקריאת התורה

  • ט"ו אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב ברצוני לשאול מספר שאלות הקשורות להלכות שבת וקריאת התורה. 1. אשתי עושה לעצמה קידוש בבוקר וכאשר אני חוזר מבית הכנסת אני רוצה לעשות קידוש, האם אפשר לקדש על היין פעמיים, אותו עניין עם 2 לחמניות, הלחמניה השלמה שנשארת האם מותר לקדש עליה פעם נוספת? 2. בעניין אחר של קריאת ההפטרה בשבת. האם מי שקורא את הברכות של המפטיר מחוייב על פי ההלכה לקרוא את ההפטרה? המפטיר יכול לקרוא מחומש או שהוא מחוייב לקרוא מספר התורה? האם חייב לקרוא בטעמים את ההפטרה? 3. בתפילת ערבית של שבת משמע ישראל ועד ואמונה וכל זאת וקים עלינו קורא ילד בן 5 ללא טעמים, האם אני יוצא לידי חובה?

תשובה

שלום וברכה

1. אשתך נוהגת נכון שהיא מקדשת לעצמה ובוודאי שאתה מקדש שוב כי אתה לא יצאת ידי חובתך מהקידוש של אשתך. ניתן לחזור ולהשתמש בלחמניה השלימה ללחם משנה.

2. יש בזה הרבה מנהגים ובכל מקום יעשה כמנהגו.

3. יש לקרוא בעצמך ולא להסתפק בקריאת הילד, אי אפשר לצאתידי חובה מילד שלא הגיע לעול המצוות.