שאל את הרב - כללי

אימי התגיירה מה זה אומר לגבי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קוראים לי עדן כהן ושאלת אותי מה שם הרב ... הרב נפטר לפני כמה שנים אז זה כבר לא רלוונטי ובקשר לאמא שלי היא התייגרה בגיל 8 ואבא שלה לא היה צריך להתגר כי הוא כבר יהודי שבא ממשפחה יהודיה ואמא שלה התגיירה כשעלתה לארץ... עכשיו מה כל זה אומר לגביי

תשובה

חבל שלא זוכרים את שם הרב, הייתי יכול לברר לגבי הרב הזה ספציפית, מה הביא אותו לפסוק כך. למרבה הצער, לפי הנתונים האלה, שאימך התגיירה בגיל 8 היא היתה אסורה להינשא לאביך, ומשכך הבנים שנולדו ממנה על ידי אביך אינם כהנים, אלא ישראלים.

אל דאגה אחי, כמוך כמוני, גם אני ישראל, ולא כהן. רק היזהר שבנותיך לא יתחנו עם כהנים. בנות בנותיך כבר יהיו מותרות לינשא לכהנים.

בהצלחה - מנשה ישראל