גילוח זקן במכונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב ותודה רבה מראש על תשומת הלב של צוות האתר לשאלה שלי... אני נוהג להתגלח באופן קבוע עם סכין גילוח . כבר לפני הרבה זמן הבנתי שמבחינה הילכתית זה פסול מאוד אך לא שיניתי דבר בהנהגותי לאחרונה חל בי רצון להפסיק את העוון הזה ולהתחיל להתגלח עם מכונה אך הבנתי שישנם מכונות מסוימות שהם למעשה עושות את אותה הפעולה של סכין הגילוח רציתי לדעת אם יש איזה היתר לגבי מכונות גילוח מסוימות שבהם אפשר להתגלח ללא כל חשש שאעשה עבירה הילכתית

תשובה

בפיאות הראש חייבים להשאיר שערות בשיעור שיוכלו לכופפם, וזה בגודל חצי ס"מ. ובדרך כלל במכונת תספורת הפלסטיק מס` 2 משאיר שערות בגודל 6 מ"מ. אסור מן התורה לגלח הזקן בתער, ומה שמותר הוא רק מכונת תספורת שמרגישים בהעברת היד, את עוקצי השערות לאחרי התספורת.

במכונת תספורת יש להקפיד שהסכין הנע תהיה כלפי חוץ, וסכין הנח על הפנים, באופן שהברזל המחתך לא תיגע בבשר.

ויותר טוב להוריד את הזקן רק עם משחה ללא גילוח. וכמובן שיותר טוב להשאיר את צלם האלוקים ולא לנגוע בזקן. מומלץ לכל מורידי הזקן לרכוש את הספר הנפלא "פאת זקנך - הלכה למעשה", ושם ישנו פירוט עם תמונות מבוארות טוב מאוד בכל פרטי הלכות תספורת הזקן.

המחבר אברהם חיים עדס שליט"א רחוב הפסגה 58 בית וגן. ירושלים. בהצלחה -מנשה ישראל