אמונה

אני שוב ושוב נכשל בכניסה לאתרי טומאה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב רחם עלי אני לא יודע מה לעשות כבר, אני שוב ושוב נכשל בכניסה לאתרי טומאה, אינני יכול להתאפק, מה לעשותתתתת

תשובה

שלום וברכה ומי כן יכול להתאפק ישיבת אדם בריא אל מול אינטרנט פרוץ כמוהו כמשל המפורסם במדרשי חז"ל: "משל לאדם שהיה לו בן אחד רחצו וסכו והאכילו והשקהו והלבישו וכסהו ותלה לו כיס בצוארו והושיבו בפתח זונות, מה יעשה הבן שלא יחטא, ומי גרם לו זה, אלא הכיס שתלה בצוארו".

אין שום עיצה, אלא התנתקות מאינטרנט פרוץ והתקשרות עם החברות המספקות שירותי אינטרנט מצונזרים כמו נתיב וקו נקי. ללא דברים אלו אין ערובה לאנשים צעירים שיצרם בוער בקרבם שינצלו מסכנות האינטרנט המלאים בתועבות כל הגויים. אם אתה לא תרחם עליך, מי ירחם, ומה יועילו הרחמים שלי. אם אין אני לי מי לי, קום עשה מעשה, ואם לא עכשיו אימתי בהצלחה - מנשה ישראל