שמחה מעורבת בעומר מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, ראשית ברצוני להודות לכם על המענה, שנית אשמח באם תוכלו לעזור לי בעניין שאלה על העומר, ביום חמישי הקרוב(22.5.08), בעזרת השם, יתקיים טקס חינה,כנהוג אצלינו בעדה, של בן דודה שלי שאנו בקשר טוב, ואני לא יודעת אם אני יכולה ללכת בגלל העומר, הארוע לא מופרד לצערי, אבל יש את העניין שמצד אחד עוד לא מחמירה אני בנושא, ז"א, אני לא רוקדת באירועים לא מופרדים, אבל הולכת בכדי לכבד כי אצלינו במשפחה זה חשוב והבן דודה שלי יעלב אם לא אגיע, ובעניין העומר שאלתי כל מיני דתיים וחלק אמרו לי שכן ניתן ללכת מפני שזה אחרי השקיעה, כביכול יום חדש (ל"ג), וחלק אמרו לי שלא, מה עליי לעשות אני ממש מרגישה לא בנוח עם כל העניין, האם זה בסדר שאלך ורק אשב שם אודה על תשובתכם, עינב

תשובה

שלום וברכה

אכן כך תנהגי תלכי לחינה ולא תרקדי איתם. בליל לג` מותר ללכת ללא חשש לאירועים.

חזקי ואמצי - בנימין שמואלי