שאל את הרב - כללי

חלום על מקווה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חלמתי שאני בפתח המקווה (לאחר הטבילה), היה שם רב ולא רבנית לבוש בגדים מפוארים בעל זקן קצר לבר ועיניים כחולות, הוא שאל אותי אם אני רוצה להיטבל שוב ועניתי בשלילה. יש לציין כי אני שומרת שבוע מבעלי לאחר סיום המחזור אך לא התמדתי בטבילה במקווה (עכשיו אני בהריון). רציתי לדעת אם החלום מבקש ממני ללכת ולהיטהר במקווה או כל דבר אחר

תשובה

שלום וברכה

אם לא טבלת לפני שנכנסת להריון, חובה עלייך לטבול עכשיו, לאחר ספירת שבעה נקיים כדין, ועד הטבילה עלייך להימנע מקיום יחסים. ויצוין שלא טבילה במקווה אין כל טהרה אף אם עבר זמן רב מתחילת המחזור, וכמה ההפסד גדול שאת שומרת הכול כראוי, ואת הטהרה הסופית את לא תמיד מבצעת.

אם טבלת בפעם האחרונה לפני כניסתך להריון, אין החלום מורה לך לטבול כעת שוב, אלא מבקש ממך לקבל על עצמך בחוק ולא יעבור לבל הזדקק לבעלך ללא טבילה, למרות הקשיים שייכולים להיות לפעמים. ובזכות קבלה טובה זו, תזכי ללידה קלה ולבנים טובים, ותזכי לגדל את בניך בניקל ולרוות מהם רוב נחת.

בברכה - בנימין שמואלי

אם תצטרכי הכוונה נוספת במצות הטהרה אשמח לעמוד לצידך - בנימין