זוגיות

חרדי ודתיה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ,כבוד הרב ! אני בחורה דתיה לאומית מבוהקת שמזוהה עם המחנה הדתי הלאומי -המתנחל. הכרתי בחור חרדי מירושלים , שכמובן השקפתו שונה משלי . היה ביננו חיבור וכימיה מיוחדת , אך הרגשנו שהעולמות שבאנו מהם שונים לגמרי . לכן החלטנו לעשות שאלת רב , הוא לראש ישיבה שלו , ואני לרב שלי . שני הרבנים אמרו בשורה התחתונה "אפשרי , אך עדיף שלא" מכיוון שראינו שכך היא דעת תורה, ביטלנו עצמנו וניתקנו את הקשר. השאלה שלי , האם יש לחשוש מכך שהקב"ה נתן לי מתנה ואני דחיתי אותה בשתי ידיים ויקפידו עליי בשמיים למרות שעשינו כעצת הרבנים אשמח לתשובה , שכן , נושא זה בוער בי מאוד.

תשובה

שלום וברכה

אם העניין הוא בלתי הפיך עלייך להיות בטוחה כי זה רצון הבורא ואין לכם עתיד משותף. אם זה הפיך עדיין, אני כותב את השורות הבאות. אם כל ההבדל ביניכם מסתכם בשאלה אם המדינה היא ראשית צמיחת גאולתינו, או שיא הגלות וכדו` אינני רואה כל סיבה לפירוד ביניכם, את תלבשי בגדי חג ביום העצמאות והוא יאמר תחנון, את תצביעי למפד"ל והוא יצביע ש"ס, ואין בכל הדברים האלו בעיה להקים בית יחד, הרי אין בכך שאת חושבת שהמדינה יש בה גאולה כלשהיא משום סימן לחוסר יראת שמים ואם שניכם אכן יראי שמיים, ואינך דתייה מתפשרת אלא את שומרת עצמך מכל חטא, ואינך מזלזלת במצוות, ובכך דעתכם שוה, שכל תפקידנו בעולם הוא רק לעבוד את ה`, אתם יכולים להסכים ביניכם על הדברים שאינכם מסכימים, שאין בהם כדי לפגוע בזוגיות שלכם, ולהקים יחד הבית נאמן וטהור ללא כל דופי, הדבר היחיד שיכול לגרום לכם לקשיים זה חינוך הבנים, ואם ישנה הסכמה מראש על דרך החינוך של ילדיכם, אינני רואה כל בעיה בבניית בית משותף. אבל שוב אזכיר שברור הדבר, שאם כבר נגמר הדבר, אין לך שום סיבה לחשוש וכנראה שהזיווג אינו שלך. בהצלחה רבה – בנימין שמואלי