שאל את הרב - כללי

למה אדם שמתאבד מגיע ישר לכף הקלע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אדם שמתאבד מגיע ישר לכף הקלע? נכון שהוא לקח את נשמתו, אבל אם זה היה אדם שסבל כל כך בחייו, ממילא יש מין הרחמים ומידת הדין לחוס עליו בגלל מה שסבל כל כך בשנות חייו. תודה.

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה שופט את כל ברואיו בצדק וביושר, ואינו מעניש יתר על המגיע, והכול לפי חשבון. אבל כמו שברור לך שאין לקחת בחשבון כשאדם הורג חבר שמציק לו, כן אין אפשרות לוותר על כך שהוא הרג את עצמו. אבל שוב, המשפט לאלוקים הוא.

בברכה - בנימין שמואלי