שאל את הרב - כללי

היה להם צאן ובקר כדי לאכול מדוע בקשו בשר האם המקנה נגמר להם כל כך מהר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כתוב בספר "שמות" פרק י"ב פסוק ל"ח: וגם ערב רב עלה אתם וצאן ובקר מקנה כבד מאד:" שאלתי היא כזו - היה להם צאן ובקר כדי לאכול מדוע בקשו בשר האם המקנה נגמר להם כל כך מהר וכיצד זה הקריבו קורבנות גם לאחר אותו מעשה ואני מתכוון לתלונה שבני ישראל בקשו בשר והקב"ה הביא להם את השלו.

תשובה

רבינו בחיי על במדבר פרק יא פסוק כא והחכם רבי דוד הקמחי פירש בשם אביו ז"ל, הצאן ובקר ישחט להם, כי כאשר התאוו תאוה היו להן צאן ובקר הרבה אך לא היו יכולים לאכול מהם עד שיביאום לפתח אהל מועד בעבור זריקת הדם והקטר חלבים ואברים כדכתיב (ויקרא יז) איש איש מבית ישראל וגו`, ועוד אם לא היו בני ביתו טהורים לא יאכלו מהם, הוא שכתוב (שם ז) אשר יאכל מזבח השלמים וטמאתו עליו ונכרתה,