נשים

מה דעת התורה על סקירת מערכות מאוחרת

  • י"ט אלול התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב! אשתי בהריון והרופא שלח אותה לעשות בדיקת סקירת מערכות מאוחרת, האם יש חיוב לבדוק? מה דעת התורה? אם נמצא פגם, מה הסיכויים לשפר את המצב? ואם אפשר להרחיב על שאלות שלא שאלתי מצד נסיונכם. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

לא חייבים לבדוק, מותר לבדוק והדבר יכול להועיל אם חלילה יש מומים מסויימים מאחר ויש מומים שניתן להיערך להם לפני הלידה. אין כל היתר להפיל עובר חלילה, על סמך בדיקה זו . וכן אין לסמוך בוודאות על בדיקות אלו.

אם תרצו הרחבה נא לשלוח לנו מס' טלפון ומדריכה מטעמינו תחזור איליכם להכוונה יותר מפורטת.