תפילה וברכות

האם מותר לקרוא ספר בשקט כלומר בלב לאחר ברכת המפיל וכמובן ספר קדושה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב א.קראתי באחת השאלות הקודמות שזו הנהגה טובה לקרוא ברכות השחר מיד לאחר הקימה עם הבגדים שאיתם ישנו האם אני יכולה להמשיך ולהפלל אם אותם בגדים של השינה גם קריאת שמע של הבוקר{או שאני צריכה לקרוא ברכות השחר להחליף בגדים ואז לקרוא קריאת שמע}< ב.האם מותר לקרוא ספר בשקט כלומר בלב לאחר ברכת המפיל וכמובן ספר קדושה ג.אם יש לי זמן פנוי מה עדיף להתפלל{לא שחרית מנחה או ערבית-תפילות אחרות כגון תיקון הכללי,שירת הבריאה} או שיעור תורה בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

לא היתה הכוונה שיש לקרוא עם הבגדים שישנו בהם דווקא, אלא ההנהגה הטובה היא שיש לקרוא את הברכות מיד ולא לדחות לזמן מאוחר יותר. ובור שמי שמיד מתלבשת הדבר עדיף יותר, רק כתבתי שמותר לברך עם בגדי השינה וגם קריאת שמע מותר לקרוא עם בגדי שינה, אבל אין בכך עניין.

ב. כן

ג. שיעור תורה עדיף.

בברכה - בנימין שמואלי