שאל את הרב - כללי

מדוע ה` מבקש לספור את העם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע ה` מבקש לספור את העם הרי הוא כל יכול מה הוא לא יכול לדעת כמה יש מכל שבט ולחבר ומה המטרה של הספירה

תשובה

רש"י על במדבר פרק א פסוק א (א) וידבר - במדבר סיני באחד לחדש. מתוך חיבתן לפניו מונה אותם כל שעה כשיצאו ממצרים מנאן וכשנפלו בעגל מנאן לידע מנין הנותרים כשבא להשרות שכינתו עליהן מנאן. באחד בניסן הוקם המשכן ובאחד באייר מנאם: