שאל את הרב - כללי

מיכאל חזני 14/7

  • כ"ב אלול התשע"ה

שאלה

בס״ד. שלום עליכם הבן של אחותי(אחייני),שמו ניסים סמו נולד ב-כ׳ד בכסלו.כיום הוא בן שנה ותשעה חודשים.. הוא קם בלילות צועק,בוכה. בקירבת ילדים,נושך מרביץ זורק דברים הוא שלילי באופי שלו.רציתי לדעת מה אפשר לעשות??תודה

תשובה

לכבוד השואל,

סליח ה על האיחור בתשובה.

כפי המקובל אצלינו, אין ילד שנולד שלילי - רק יכול להיות שנולד עם נטיות שיכולות להפוך לשליליות. לכן בעל כרחך שמשהו נספג אצלו מאז לידתו עד זמן הנוכחי אשר גרם/הוסיף לנייטתו לשליליות.

לכן רצוי שישב גורם שלישי עם ההורים, כמו רב המשפחה, או טרפיסט לאבחן את מצב המשפחה, שיוכל לעזור להורים להבחין מה יכול להיות איזה גורם שהביא להתנהגות שלילית זאת, ושגם יוכל אח"כ להדריך אותם בתיקון אותו גורם עדיין בשנים האלו שהילד עדיין גמיש בהתפתחותו, וניתן לשינוי בקלות בעזרת השם.

בברכה,

רב נחום