אמונה

שם זכרי לאשה מהווה בעיה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש מישהי שאני מכיר, בעלת שם זכרי. יש לה בעיות בזוגיות (היא בת 38 לערך) ואני חושב, מניח, שגם בעיות בפוריות (הלוואי שאני טועה). שמעתי הרצאה של הרה"ג זמיר כהן, ובה הוא דיבר על הבעיתיות שיש בכך שלאישה ניתן שם של זכר. ניסיתי להסביר לה שזו אולי הבעיה לקושי שלה והיא ממש קיבלה את זה בביטול וזלזול.. "שריטה עמוקה יש לך..." מה לעשות שבעוונותינו הרבים יש אנשים שחשים כך כלפי האמונה בה` יתברך. שאלתי היא כזו, עד כמה לדעתך, ו\או לדעת הרב זמיר, (באם תוכל לשאול אותו לעניין זה-אודה לך מאוד!) הדבר קשור לשמה של אותה בחורה לא טוב היות האדם לבדו.. אשמח ואודה לכל תשובה ועזרה! תודה!

תשובה

שלום וברכה

אכן זה דבר שגורם לקשיים בפוריות, אבל אין זה חייב להיות הסיבה היחידה אלא גם אי שמירת מצות הטהרה וכדו` יכול לגרום קשיים ואין איתנו יודע עד מה בדרכי ה` בעולמו, וברור שקבלה אמיתית ללכת בדרכי אבות יכולה להועיל מאוד, ויותר משינוי השם.

בברכה - בנימין שמואלי