שאל את הרב - כללי

החלפת שם ושם משפחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי שאלה בקשר להחלפת שם ושם משפחה חבר שלי כנולד קראו לו רנט שזה שם לא יהודי אני חושב אז הוא שינה אותו ל- נדבהם זה בסדר שהוא שינה את שמו או שעליו להחזיר את השם שמו המקורי רנט כי זה השם שקיבל כשנולד שאלה שניה שם המשפחה של אותו בחור הוא יזרלוב והוא רוצה לדעת אם עליו להחליף לשם משפחה אחר שיהיה יהודי מש כמו שצריך או שעליו להישאר עם השם משפחה הזה... נ.ב. הוא רוצה לשנות את שם משפחתו אבל וא רוצה לדעת אם זה מותר לפי הדת ואותו שאלה בקשר לשמו הפרטי. שאלה שלישית: לאישתו קוראים "רבקה" והיא רוצה לדעת מה אומר שמה לפי התרה מה הרוש ש השם הזה.

תשובה

שלום וברכה

שני השמות אינם יהודיים, ואם הוא לא החליף את שמו בבית הכנסת עדיין לא שונה שמו כלל. שם משפחה אפשר לשנות לפי הבחירה. רבקה הוא שם מעולה שם של חסד ושם שמביא את הנושאו להידבק בה` כראוי וכיאות.

בברכה - בנימין שמואלי