האם מותר לקנות 4 המינים מא"י בחו"ל?

  • ט"ו אלול התשע"ט

שאלה

אנחנו קבוצה של יהודים חרדים, המתפללים ביחד, וכאן בברזיל, מוכרים לנו שתי סוגים של אתרוגים מארץ ישראל ומCalábria אני גם לא יודעת מאיפה הם ההדסים, מצפת או ארצות הברית, רצינו לדעת עכשיו בשנת שמיטה, מה אנחנו עושים תשובתכם המעבדה, תתורגם ונתלה שכולם ילמדו מה לעשות תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אעתיק את דברי רבינו הרב בעל האגרות משה אורח חיים חלק ה סימן מב:

ולכן גם בשנת שמיטה יש להדר ליקח אתרוגי א''י יותר משל שאר מקומות כשאינם מורכבים כמו שמהדרין בכל השנים.......

ולכן יכולים לקנותם כבכל השנים אבל דוקא עם לולב {כי אסור למכור אתרוג של שמיטה שלא בהבלעה}

ידידו מוקירו משה פיינשטיין.