אמונה

יהודי או לא יהודי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, משפחת אימי מוצאה מגרמניה הארורה,סבתא רבה שלי היתה גויה והכירה את בעלה היהודי והצילה אותו בשואה,היא עברה תהליך גיור מסוים והם עלו לארץ והקימו משפחה.בארץ חיו כחילונים וגם משפחתי ואני חזרתי בתשובה לפני כשנתיים וחצי. אבי הביולוגי אותו הכרתי בדרך נס הוא דתי חרדי וגרם לי ממש לאהוב את התורה והיהדות,סיפר לי באחד המפגשים כי כשדיבר איתה בצעירותו כשהיה נשוי לאימי שהגיור שהיא עברה הוא בספק כי על פי מה שהוא בירר לימדו אותה רק להדליק נרות בלשון הקודש. אבל הוא אמר שהוא לא בטוח כי הוא לא חקר אותה מספיק וזה רק כבדרך אגב הם דיברו על זה. משמע מזה שיש ספק ביהדותי ואני לא יכול לחיות עם הספק הזה. אני חייב עזרה. גם ככה קשה לי עם התשובה וזה עוד כמו פטיש מכה בי מכה,כשאני נחלש היצר אומר לי-"גם ככה אתה בספק יהודי אז מה אכפת לך".בכיתי המון על זה וזה ממש ממש מציק לי. מה אוכל לעשות כדי לפתור את זה אני שומר שבת ויודע בליבי שיכול להיות שאני עושה מצוה ומצד שני יכול להיות שמגיע לי למות על כך. אתם מבינים כמה זה קשהבבקשה, אני מתחנן לעזרה!! אני מוכן להכל,אפילו לעבור תהליך גיור למרות שעברתי ברית מילה והכל.

תשובה

שלום וברכה

הינך יכול לפנות לביד"ץ העדה החרדית שיגיירו אותך מחדש, טל` 02-6246345 ואכן מכיוון שהסבתא לא קיבלה את עול המצוות, איננה יהודיה כלל לא היא ולא בנותיה. בברכה - בנימין שמואלי