אמונה

שאלה לגבי כתב הרמב"ן

  • כ"ג אלול התשע"ה

שאלה

שלום וברכה. באחת מההרצאותיו של הרב זמיר כהן,שמעתי שהוא טוען שהרמבן כתב לפני כ 800 שנה כי על המילה שמתחילה את התורה "בראשית" כתוב הרמבן כך:"למה בראשית? כי בראשית נברא הזמן" הייתי שמח לקבל את המקור לכך שהרמב"ן אכן כתב את זה. זה גילוי מרעיש בעיניי,כי איינשטיין גילה את תורת היחסות. וכאן מדובר על גילוי של תורת היחסית הרבה לפני איינשטיין. שאלה שניה היא: ידוע שבספר הזוהר נכתב כי העולם עגול. אבל הראשונים שהעלו טענה זו היו פיתגורס ואפלטון (לפני כ 2500-2400 שנה). רבי שמעון בר יוחאי כתב את ספר הזוהר לאחר פיתגורס ואפלטון. איך אני יכול לדעת כי הרשב"י לא העתיק ח"ו מאותם יוונים שכתבו את זה הרי הם טענו את זה לפני רבי שמעון בר יוחאי תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כך כותב הרמב"ן בפירושו על ספר בראשית (פרק א, ד):
"כי משיצאו השמים והארץ מן האפס אל היש הנזכר בפסוק הראשון, נהיה זמן. כי אף על פי שזמנינו ברגעים ושעות, שהם באור ובחשך, משיהיה יש – ייתפש בו זמן."

וכן כותב גם הרמב"ם בהרחבה בספרו המורה נבוכים, חלק שני, פרק יג.

לגבי הטענה לכדוריות העולם אצל היוונים, נא ראה תשובה מורחבת:

בברכה,
דניאל בלס