שאל את הרב - כללי

תפילין של הקב"ה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כתוב שהקב"ה מניח תפילין. מה הכוונה לכך ואנא אל תאמרו לי תשובות כמו: זה הכל רוחני או זה משל לקירבה של ה` לעם ישראל וכל מיני דברים כאלו היות והדברים לא תואמים לאמרה של חז"ל.

תשובה

שלום וברכה

זה לא משל, שהרי הגמ` מסדרת בדיוק את הפרשיות הכתובות בתפילין של ראש של הקב"ה כביכול, והפרשיות הכתובות בתפילין של יד. גם אמרו חז"ל על הפסוק וראית את אחורי ופני לא יראו. שהראה הקב"ה למשה את הקשר של תפילין של ראש שלו. אבל אתה בוודאי מבין שהכוונה איננה שהתפילין של הקב"ה עשויות מעור שור, ורצועות עגל.

וכמו שהקב"ה רוחני ואין לנו [ואף למלאכים הכי עליונים] בו כל השגה, כך גם מציאות התפילין שלו הוא רוחני ואין לנו בהם כל השגה. אפי` משה רבינו לא השיג אלא את הקשר של התפילין הללו, וכל הנביאים לא זכו גם לזה.

ואיך תרצה ידידי להבין בדיוק במה מדובר בהצלחה - מנשה ישראל