שבת

עבודה בשבת שהמצב קשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני גר בצפון, ופה אין כל כך עבודות, עכשיו מצאתי עבודה שדורשת במידת הצורך עבודה בשבת. אנחנו שומרים שבת, והמצב הכלכלי קשה יותר מכל זמן. אני חיב לעבוד וזה כולל גם שלום בית. בת זוגתי בהריון בחודש רביעי וצריך לספק לה את הצרכים שהיא צריכה, ואני לא יכול לתת לה. אז שאלתי היא אם יש אפשרות לעבוד את המשמרת שלי בשבת ולהמשיך לשמור שבת אחרי המשמרת בתודה מראש דוד ואינס.

תשובה

שלום וברכה

אין היתר לחילול שבת בשום אופן, אלא במקום פיקוח נפש. בעיות של פרנסה ושלום בית לא פותרים באמצעות חילול שבת, והבעיות גם לא יפתרו באמצעות חילול שבת. שמירת שבת, היא היא הדרך שבה ביקש הקב"ה שיצהירו לו אמונים, והצהרת אמונים פירושו הצהרת אמון כפשוטו, ואי אפשר לשחק עם זה ולומר אני מצהיר אמון עד שעה זו, ואחר כך לא.

עם כי ישנו חישוב מיוחד לגבי כל פרט של חילול שבת, וגם אדם שחילל שבת בשעה מסויימת עליו לשמור את המשך השבת, וכל חילול וחילול נידון לעצמו. וה` יעזור שאכן בזכות ההקרבה שלך למען השבת, תמצא בקרוב ממש פרנסה מספקת ומכנסת בהרחבה. בהצלחה - מנשה ישראל