תפילה וברכות

תפילת שמונה עשרה בישיבה באוטובוס

  • כ"ד אלול התשע"ה

שאלה

שלום, א. תודה רבה על האתר המיוחד שלכם! תזכו להמשיך לזכות בבריאות ובשמחה!

ב. לשאלה: אני אם ל-2 ילדים קטנים, אני חוזרת מהעבודה עייפה וצריכה לטפל בהם ויוצא שאני מתפללת מנחה מהר ובלי הרבה כוונה, אך אם אני מתפללת באוטובוס בדרך בישיבה אני מתפללת עם יותר כוונה בתפילה, האם עדיף כך ולא בבית מהר? (וכן בבוקר אין לי זמן להתפלל בבית כי אני יוצאת כבר בשבע מהבית-לגבי תפילת שחרית) בתודה מראש על התשובות.

תשובה

שלום רב,

לכתחילה אין להתפלל בישיבה באוטובוס, אולם כשאין ברירה והאפשרויות הן להתפלל שמונה עשרה בעמידה בלי כוונה ראויה, או בישיבה באוטובוס עם כוונה ראויה, יש להעדיף להתפלל בישיבה (יעויין שו"ת שבט הלוי חלק י' סימן יט אות א).

ויש להקפיד בתפילת שמונה עשרה שהרגליים תהיינה צמודות זו לזו, וכן יש להשתדל במידת האפשר לעמוד לפחות בעת הכריעות ובג' פסיעות שבגמר התפילה (יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן צד סעיף ה, ומשנה ברורה סק"כ, וסימן צה סק"ב).

בברכה,

הלל מאירס