חברה והשקפה

איך להשיג חברים

  • כ"ד אלול התשע"ה

שאלה

שלום רב! רציתי לשאול ולקבל עצה ופתרון על פי חכמת התורה שלנו. איך משיגים חברים ? יש אנשים שאני מאוד רוצה שהם יהיו חברים שלי ויאהבו אותי ואני מנסה להתקרב אליהם וליזם שיחה ובכל זאת הם לא חברים שלי עדיין 2. יש איזה עניין שכמו שאדם מסתכל במים הוא רואה את עצמו כך לב האדם שחושב על זולתו לב חברו יסתכל עליו אשמח לדעת איך זה עובד ומה המקור לכך . תודה

תשובה

לכבוד השואל,

1. על פי תורה יש לנסות להגיע למדריגה של "ואהבת לרעך כמוך".

כלומר, שתרגיש אהבת הלב כלפי החבר כמו שאתה מרגיש לעצמך.

וזה יכול להיות רק על ידי שאדם עובד "לצאת מעצמו" ומהמבט האישי שלו, ולהבין שישנם הבטים אחרים ואישיות שונות בעולם, ולנסה לראות את הטוב שבזולת, ובאמת להעריך את המידות הטבעיות של החבר באותה חשיבות כמו המידות שלו - ואע"פ שהן  שונות לגמרי מהמידות הטבעיות שלו.

ועל ידי שהחבר ירגיש שאתה באמת מעריך אותו, הוא גם יבוא להעריך אותך ולאהוב אותך.

2. משלי פרק כז פסוק יט:

"כַּמַּיִם הַפָּנִים לַפָּנִים כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם".

בברכה,

רב נחום