שאל את הרב - כללי

האם זה נחשב שאני גזלתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בראשונה אודה לש"ית שמזכני בכל עת להשיב להם משלו!!ובשניה לרב על עזרתו הרבה שהיא גם משלו! 1}היה הייתה לי חברה בעוונותינו הרבים! והיא בת מבוססים ברוך השם, כבודה הייתה גונבת מאביה כסף חוץ עדכני שווה ערך כמובן(דולר,יורו וכד"} והיינו מבזבזים. כבוד הרב האם אני נחשב גזלן בזה העניין אם אני הולך לפי דעתי המעטה להקיש בדלתם ולהתוודות, סיכוי רב שתפרוץ אש וממנה ייכוו ח"ו בלשון עדינה. או שאני לא חייב בדין, ומשאיר ראש בריא מרוחק ממיטת חולין 2}דיווחתי לשני חברים על בית שממנו יש להכנס ולקחת, דאגתי להראות להם היכן הבית עשו מה שעשו... כששאלתי נו מה היה הם אמרו לי כך מעיל ספורט, כמה דברים נוספים בכלל לא יקרי ערך בעיניי. הרב אני חייב או פטור כמדומני מס קידושין, מדברת על שליחת שוטה והשולח פטור לא אבל כאן אף לא אחד שוטה! הרב לפעמים אני חש שניצוץ מנישמת ר לקיש נשלחה להתקן בגופי. הרב היה ואין צער ויסורים תחת קורת מושבותיכם עד ביאת משיח צדקנו,מסתומא כשיבוא בעז"ה לא יהיה! בקשה.הראני נא את כבודך בעז"ה... שולם כל טוב עד אין קץ אומן

תשובה

שלום וברכה

אין בך גניבה כאשר החברה הייתה גונבת, אבל עליך להסביר לה את חומרת האיסור, ולשכנעה לחזור בתשובה על כך. בענין השני אתה חשוב כמוסר ממונו של חבירו וחייב אתה לשלם.

והמברך יתברך - בנימין שמואלי