שאל את הרב - כללי

חילול חג לטובת שלום בית

  • כ"ה אלול התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום.. אני ורעייתי נשואים מזה כשלוש שנים אציין כאן שהיא לא הייתה שומרת שבת והיא מבית שומר מסורת אבל היום ברוך ה היא שומרת שבת ויש לי בעיה שאנחנו מתארחים אצל המשפחה שלה בחגים.. הם "מכבדים אותי" ומדליקים את המנגל מנר לנר אבל את הכס מכבים באמצעות הכפתור בסיום הבישול ובמקרר אין מפסק שמונע מהאור להידלק והבעיה הגדולה ביותר היא שהם חייבים לשמוע מוזיקה... הגענו כבר למצב של מריבה ענקית שפשוט קמתי מהשולחן בחג האחרון והיה ריב גדול נורא. אני מרגיש חסר אונים ואני לא יודע מה לעשות.. ניסיתי לדבר על ליבה והיא ענתה לי שהיא לא מוכנה להתנתק מהמשפחה שלה ושלה זה לא מפריע היא מתעלמת מהמוסיקה ועושה השתדלות.. אני יודע שבעוד פעם או פעמיים זה כבר עלול להגיע לרבנות בכלל הנושא הזה.. מה עושים?? תודה רבה שנה טובה חתימה טובה ושנזכה בביאת משיח צדקנו אמן סלה

תשובה

שלום וברכה

חלילה להילחם איתה על כך. תמשיך ללכת ותעשה כמוה אל תהנה מהמוזיקה ואל תריב איתם על מעשיהם. תתפלל עליהם שישובו בתשובה שלימה ויזכו לשמור שבתות וחגים.

עלה והצלח בשלום בית אמיתי ובשמחה ואושר,