תפילה וברכות

למה השוני בברכות

  • כ"ו אלול התשע"ה

שאלה

שלום, לפי מיטב הבנתי, משמעות הברכות על האוכל למשל, הוא להוקיר את הקב''ה על. יצירותיו ועל כך שנתן אותם לנו, לבני האדם. מדוע הדיקדוק של אם אכל כזית או כביצה, אם זה גרגירים של שיבולת שועל או שהם דבוקים ואפויים, אם זה בצק דק שטוגן או בצק שתפח? האם ''שהכל נהיה בדברו'' לא מכיל את ''בורא פרי...'' ולמה חשוב אם זה פרי העץ או האדמה? תודה

תשובה

שלום וברכה

ככל שהאדם מעריך יותר את היצירה של היוצר הוא שם לב ליותר פרטים.

אדם הרואה תמונה אומנתית, אם הוא אדם פשוט הוא אומר "תמונה יפה" וממשיך לדרכו, אדם המבין יותר לעומק רואה תמונה הוא מתפעל מכל מיני פרטים בתמונה וכך הלאה ככל שהאדם מבין יורת ומוקיר יותר את התמונה כך יש לו התפעלות יותר גדולה והוא שם יותר לב לפרטים.

אכן ברכת שהכל פוטרת "הכל" אבל מי שמבין את גודל הבריאה שם לב לכל הדקויות ומברך על כל דבר את הברכה המיוחדת למאכל המסויים.