שאל את הרב - כללי

איך עושים לבוד בסוכה שדפנותיה עשויים מסדינים

  • כ"ו אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב איך עושים לבוד בסוכה שדפנותיה עשויים מסדינים??

תשובה

שלום וברכה

"לבוד":

מדין "לבוד", ניתן להשתמש בסרגלים, מחומר קשיח, ואפילו מחוט ברזל (בעובי ממשי), המוצבים כפסים (בצורה מאוזנת) במרווחים שלא יעלו על 23 ס"מ, בן סרגל לסרגל. קצה הסרגל העליון לא יהיה נמוך מ-82 ס"מ מהריצפה. הסרגלים צריכים להיות מחוברים לעמודים (במימין ובשמאל) בחיבור קשיח וקבוע (שאינו מתנתק ברוח).

במילים פשוטות:

אם רוחב הסרגל (מכיוון הריצפה כלפי מעלה) הוא 2 ס"מ (למשל), יש להציב את הסרגלים באופן הבא:

1. סרגל ראשון - תחתית הסרגל הראשון בגובה של 23 ס"מ מהריצפה.
2. סרגל שני - תחתית הסרגל השני בגובה 48 ס"מ מהריצפה (גובה מצטבר 50 ס"מ).
3. סרגל שלישי - תחתית הסרגל השלישי בגובה 73 ס"מ מהריצפה (גובה מצטבר 75 ס"מ)
4. סרגל רביעי - תחתית הסרגל הרביעי בגובה 80 ס"מ מהריצפה (גובה מצטבר 80 ס"מ)

[כדי להסתפק ב-3 סרגלים, יש צורך שרוחב הסרגל (מכיוון הרצפה כלפי מעלה) יהיה לפחות 4.5 ס"מ, ואז יוצב הסרגל הראשון בגובה 23, השני בגובה 50.5 ס"מ (מהריצפה) והשלישי בגובה 78 ס"מ (מהריצפה), כך שבתוספת רוחב הסרגל עצמו אנו מגיעים לגובה של 82 ס"מ (שהם עשרה טפחים).]