פסח ושבועות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בפסח הייתה הגאולה הגשמית של עם ישראל, הפיכה מעבדים לבני חורין. בשבועות הייתה גאולתם הרוחנית- קבלת התורה. אם כך, איך יתכן שפסח שבו קרתה הגאולה החומרית בלבד נעשה בשבעה ימים ויש בו הרבה איסורים ומנהגים והדגשת החירות ויושבים מסובים אך שבועות הוא יום אחד ומדגישים אותו הרבה פחות מגאולת מצרים. מדגישים את גאולת מצרים כהוכחה ניצחת למציאות ה`ויש עניין חשוב של והגדת לבנך, אך ברור ונראה הגיוני לכל כי ההוכחה הגדולה ביותר היא התגלות ה` בהר סיני לעיני כל ישראל, כשמשה רבינו מחזיק את הלוחות מצד אחד והקב"ה מצידם השני, כמו שכבר אמר ריה"ל בספר הכוזרי,אז איך אין בשבועות את ההדגשה הגדולה הזאת של והגדת לבנך כמו שבפסח מדוע גאולת מצרים מקבלת חשיבות גדולה כ"כ בהיסטוריית עמ"י וקבלת התורה- פחות

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

התשובה היא לדעתי, שבאמת שבועות שייכת כל השנה, ובכל עת שיהודי פותח הגמרא, או ספר קדוש אחר, ולומד תורה, הוא זוכר מעמד הר סיני.
לכך לא צריך ימים ודינים רבים לחוג אותה; הרי העניין נוהג לאורך כל ימות השנה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה