שם שני

  • כ"ו אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,קוראים לאימי ורוניק ושמה השני הוא אסתר כשנולדה, אך לא רשמו זאת בשום מסמך,אבל לברכות תמיד בירכו עם שני השמות האם היא צריכה להיקרא ורוניק אסתר או אסתר ורוניק? והאם זה שם טוב עבורה ?

תשובה

שלום וברכה

אסתר הוא השם העברי שלה - שם טוב מאוד. מאחר ולא היינו נכחים בעת קריאת שמה בבית הכנסת אינני יכול לדעת איך הוריה קראו לה בדיוק. היא יכולה להחליט לעצמה על סדר השמות ולהיקרא מכאן ואילך ורוניק אסתר.