האם עטיני פרה כשרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב, שלחתי שאלה זו בעבר, אך לא קיבלתי תשובה. האם עטיני פרה כשרים שהרי זורם בהם חלב והם בשריים. בברכת שבוע טוב, שירלי

תשובה

שלום וברכה

כך כתוב בשולחן ערוך (יורה דעה סימן צ סעיף א): ה`כחל` (פי` הדד של הבהמה), אסור מדברי סופרים, שמן התורה אין בשר שנתבשל בחלב שחוטה אסור [ולפיכך החלב שבתוך הדד אינו נחשב כחלב לענין איסור בשר בחלב מן התורה].

לפיכך [כיון שהוא איסור מדרבנן שהחשיבו את החלב הזה כחלב, לכן] אם קרע ומירק החלב שבו, מותר לצלותו ולאכלו. וכחל שלא קרעו, בין של קטנה שלא הניקה בין של גדולה, אסור לבשלו".

בהצלחה - מנשה ישראל