שמיטה

פרוזבול שאני עושה לבני משפחתי האם אני יכול להדפיס במחשב

  • כ"ז אלול התשע"ה

שאלה

שלום! 1) אני עושה פרוזבול גם לבני משפחתי\ האם אני יכול להדפיס במחשב נוסח של פרוזבול שבאותו נוסח אני כולל אותי ואת שמות האנשים שאני עושה להם הפרוזבול ולתת לעדים לחתום או שצריך לכל אדם דף אחר משל עצמו? 2) שאלה שנייה בבקשה האם אישה נשואה שיש לה חשבון בנק צריכה גם לעשות הרי הכסף שייך לבעלה? 3)כתוב בשו"ע סימן ג שלא יאחז באמה וישתין אלא מעטרה ולמטה, מחילה על חוסר הצניעות אבל לא הבנתי את המיקום המדיוק שמותר...הכוונה לסוף האיבר שמותר? 4) האם מותר לרופאה אישה לבדוק אותו אם אין גבר באותה מרפאה? ומה הדין רופאת שנים שצריכה לגעת לי בפה? 5) האם הפירות והירקות שקונים בדוכן של ירקות מעושרים? כי אמרו לי שהרבנות מעשרת בכל החניות. 6ׂ) בעניין שבת, בניין שעולים בו במדרגות כל קומה שאני עולה בו נדלקת נורה, מדובר שאני לא נהנה מהדלקת הנורה, האם מותר לעלות בבניין זה? חשוב להזכיר שאני ספרדי. האם אפשר להתיר לעלות ולרדת לצורך מצווה משום פס"ר דלא ניחא ליה דשרי לכתחילה לדעת הרבה ראשונים במקום מצווה כמ"ש בקונטרס פסיק רישיה (מערכה ג אות טז) או שיש להחמיר בזה?

תשובה

שלום וברכה

1. אפשר בדף אחד עבור כולם.

2. ראוי שתעשה.

3. מתחילת יציאת האיבר מהגוף עד לשפה המקיפה את סוף האיבר אסור. מהשפה המקיפה את ראש האיבר ועד סוף האיבר אסור.

4. מותר.

5. אם יש לזה הכשר, ניתן לסמוך על כל ענייני מעשרות. אם לאו ,אסור.

6. האם אין שם מעלית שבת?