אמונה

הליכה לבית כנסת רחוק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה יותר נכון בעיה אני ינסה להסביר לך מה היא.. אני ואבא שלי הולכים לבית כנסת בימי שישי ושבת ...יש לנו בית כנסת שלנו ליד הבית ואנחנו הולכים כבר לאותו בית כנסת קרוב ל15 שנים אך לפניי שנתיים לציבור לא התאים הרב שהיה בבית כנסת והחליט לעשות מעשה רע וניבזה ולגרש את הרב שהקים את הבית כנסת.... עכשיו הבית כנסת זה כבר לא אותו דבר כמו שהיה וכל אחד התחיל להמציא לו חוקים מישלו ויש הרבה ריבים בבית הכנסת(ככה זה אצלנו התמנים)... אז אני ואבא שלי עברנו בית כנסת לבית כנסת אחר גם של תמנים (בלדי)אבל הוא נמצא במרחק של 1.5-2 קילומטר לערך מהבית שלנו...... אני צעיר ולא כל כך מפריע לי ללכת ברגל אבא שלא לא ממש מבוגר הוא בן 47 אבל ההליכה למשל בשבת קשה כי חם נורא ואני לא יודע מה לעשות כתוצאה מיכך יותצא שהוא לפעמים לא מגיע איתי לבית כנסת ונישאר בבית מה גם שזה רחוק ובערב שישי גם ככה יוצאים מאוחר ויש לנו הליכה של עוד 15 דקות מה שגורם לבעיות בבית כי כולם מחכים לנו לאוכל..... אני מרגיש קצת אשם כי אני גם הפעלתי לחץ על אבא שלי שנעזוב את הבית כנסת הקודם שלנו ועכשיו זה לא שווה לי אם קשה לאבא שלי והוא לא מגיע תמיד לבית כנסת (מה שלפניי זה תמיד הוא היה מגיע).... כבוד הרב מה אני צריך לעשות לנסות לחזור לבית כנסת הישן שלא טוב לנו בוא וגם בגלל שעזבנו אני חושב שאנחנו לא כל כך רצויים שמה או שלהישאר איפה שאנחנו היום ולמשל גם בחורף כשיורד גשם הלךיכה של 2 קילומטר זה לא הדבר הכי נעים ובגלל זה גם זה גורם ליצר הרע כל הזמן לנסות שלא נגיע ולבית כנסת ועושה ביות... כבוד הרב מה אתה ממליץ לי לעשותאני מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מידדיי.. תודה רבה אלעד.

תשובה

שלום לך

בשבתות שאביך לא יכול ללכת לבית הכנסת לך איתו לבית הכנסת הישן, ואל תתערבו בכל המחלוקות אלא תתפללו שם ותלכו לביתכם.

שבת שלום - בנימין שמואלי