שאל את הרב - כללי

מיקרוגל""

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר לחמם אוכל בשרי במיקרו ואז לחמם חלבי?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

יש צורך להכשיר את המיקרוגל בין זה לזה, וזהו על ידי נקיון החלטי של כל חלקי הפנים והצלחת והדלת - שלא יהא דבוק בהם שום שאריות אוכל, ואח"כ ע"י חימום כוס מים בתוך המיקרוגל ל5 דקות.

המנהג שלא להשתמש במיקרוגל בהחלפה בין בשרי לחלבי, אלא או להשתמש בו תמיד לזה או לזה.

בברכה,

רב נחום