שאל את הרב - כללי

מדוע אנו חיים

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, אשמח לקבל את תשובת הרב לשאלה כ"כ בסיסית והיא מדוע אנחנו חיים הדעה שבורא העולם נתן לנו את החיים כדי להיטיב עמנו אינה מקובלת עליי במיוחד לאור העובדה שרובנו חיים עם קשיים רבים ובטח יותר מאשר ההנאות או הסיפוקים שיש בחיים. אני מרגיש שיותר טוב היה לי שלא הייתי נולד ...מדוע הרוטינה הקשה הזאת של ללכת לעבודה קשה לחזור לבית וגם שם לעבוד ללכת לבית כנסת וגם שם לא נוח איפה אמצא מרגוע לנפשי ? מדוע דורנו התברך יותר מכל בייאוש? מדוע ההישגים שלנו אינם מביאים אותנו לאושר הרצוי ? מדוע לימוד התורה לא מספק את האושר שהוא מבטיח לתת?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה. שאלות חשובות שאלת.

1. אני מרגיש שיותר טוב היה לי שלא הייתי נולד...

- כך גם מסיקים חז"ל בגמרא עירובין. אבל

2. מדוע הרוטינה הקשה הזאת של ללכת לעבודה קשה לחזור לבית וגם שם לעבוד ללכת לבית כנסת וגם שם לא נוח איפה אמצא מרגוע לנפשי ?

- כמובן שצריך לכל אחד מרגוע וקצת נופש. ועל כל פנים בתוך הרוטינה הזאת יש לכל אחד ואחד תיקון מסויים שהוא משלים, וזה יתגלה לנו לעתיד.

3. מדוע דורנו התברך יותר מכל בייאוש?

- אנו כעת בסוף הדורות, וההסתר גדול מבדורות הקודמות. לכן הרבה פעמים מרגיש האדם שאפילו קשה להמשיך.

4. מדוע ההישגים שלנו אינם מביאים אותנו לאושר הרצוי ?

- המטרה בקיום המצוות היא תיקון המידות ואיזון, וכמבואר ברמב"ם פרק ד' משמונה פרקים. ורק במצב מאוזן כראוי, אז זוכים לאושר. אמנם, לדאוונינו, עקב הבלבול והטשטוש השרוי בסוף הימים, אפילו אנשים שמקיימים תורה ומצוות לא תמיד זוכים לייסד את זה בחייהם באופן מאוזנת.

5. מדוע לימוד התורה לא מספק את האושר שהוא מבטיח לתת?

- לימוד התורה מספקת אושר בעולם הזה רק כאשר, כאמור, שאר חלקי החיים של האדם מאוזנים. במצב של לימוד תורה בלי איזון, קשה להרגיש את האושר בפועל.

ויהי רצון שנזכה לתקן את מה שאנו צריכים, ושתחזור המצב הכללי ליותר מאוזן על פי ידיעות אמיתיות בהדרכת התורה במהרה בימינו, \

בברכה,

רב נחום