נשים

שאלה לגבי יום טוב לחתונה ומקווה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. כיצד ניתן לדעת איזה יום טוב לחתונה מבחינת התאריך והאם קיים קשר לווסת של האישה, כי אפשר לקבל כתוצאה מהלחץ שוב אחרי שהולכים למקווה או שהכלה נמצאת במחזור כתוצאה מלחץ ביום החתונה קיים איסור למקווה הולכים כמה ימים אחרי תודה על תשובתכם.

תשובה

שלום וברכה

כיתבי לי את התאריך שאת בחרת ואכתוב לך אם אין בו בעיה כלשהוא. עדיף כמובן שהחתונה תהיה כאשר את טהורה, ויש הרבה שלוקחים גלולות כדי לסדר שיום החופה תהיה הכלה טהורה. אבל גם כאשר הכלה בנידה, מקיימים את החתונה בזמנה, ואת הטבילה דוחים עד לאחר גמר שבעת הנקיים. וכמובן, שעד לטהרה, אין מקיימים יחסים ואין מתייחדים לבד בבית, אלא מביאים לישון בבית הזוג ילדים קטנים, או שהולכים למספר ימים לבית ההורים.

אמליץ להתקשר למדריכת כלות שתדריך אותך בכל הנדרש לחיי משפחה טהורים פני לאירגון לחינוך לחיי המשפחה טלפון 026518718 בפריסה ארצית אשר יפגישו אותך, עם מדריכה מנוסה בעניינים אלו, ללא תשלום כמובן ותוכלו ללמוד את העניין על הצד הטוב היותר. בברכה - בנימין שמואלי