שאל את הרב - כללי

בפרשת שלח לך ששמו של יהושע היה הושע ומשה הוסיף לו את האות י`

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. כתוב בפרשת שלח לך ששמו של יהושע היה הושע ומשה הוסיף לו את האות י` כדי שלא יכשל בעצת המרגלים. לפני כן בספר שמות במלחמת עמלק וכמה פרקים לאחר מכן וכן בפרשת בהעלותך כתוב שמו של יהושע עם י`. התירוץ של אין מוקדם ומאוחר לא שייך לפי שיטת התוספות שהעניינים צריכים להיות באותה פרשה וכו`. ראיתי פירוש בזוהר וכן ברבנו בחיי שמסביר שעל שם שעתיד משה להוסיף לו י` התורה קוראת ליהושע תמיד עם י` פרט לפרשת שלח בה התורה מציגה את שמו הראשון הושע. וקשה כי גם אברהם נקרא אברם אע"פ שעתיד היה הקב"ה להוסיף אות לשמו ואם כן הייתה התורה צריכה לקרוא לו תמיד אברהם ובמקום אחד לומר את שינוי השם.וכן בשרה אמנו ששמה היה שרי וכו`. אשמח להבין את החילוקים בעניין. דבר נוסף- האם הרב יכול בבקשה לשלוח לי מידע על חשיבות שמירת הנידה ברובד הפיסי בריאותי וגם ברובד הרוחני תודה רבה על התשובות הנפלאות ועל הסבלנות.

תשובה

שלום וברכה

בעוד שבשעת קריאתו הושע, לא היה לו חיסרון, ולכן אין עניין לקרוא לו בשם הושע, הרי בשעת קריאת אברהם אברם זאת הייתה הסיבה שעדיין לא זכה לפרי בטן עד שנקרא אברהם, ולכן היה צריך לכתוב את שמו אברם עד שזכה לשמו החדש.

בעניין הנידה ראה בהרצאת ד"ר אלי שוסהיים. align=justify>בהצלחה - בנימין שמואלי