תורה ומדע

אם אכן קיים עולם הבא ו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי שאלה קשה אם אכן קיים עולם הבא ובעל תשובה הוא כל הזמן ביראת חטא הוא יודע שהעולם הבא הוא בצל ספק בשבילו למרות שכל עונותיו נמחלים לו אז יש בידו עוד ספק להיכשל ולהתחלש באמנותו כי איננו יודע מה בורא עולם יחליט כאשר נשמתו תעלה למעלה.. קראתי בויקפדיה כי היה פילסוף שטען שהעולם הזה הוא מה שנראה עכשיו והכי טוב לעין ומה שרואה העין עובר למחשבה וכי ובורא עולם על פי היהדות צופה מלמעלה והאדם מטבעו הולך אחרי מה שעינו רואות מצטער על קושי השאלה

תשובה

שלום וברכה

מי שמאמין בבורא ובתורה, מאמין בדברי הרמב"ם רמב"ם יד החזקה - הלכות תשובה פרק א (ג) בזמן הזה שאין בית המקדש קיים ואין לנו מזבח כפרה אין שם אלא תשובה התשובה מכפרת על כל העבירות אפילו רשע כל ימיו ועשה תשובה באחרונה אין מזכירין לו שום דבר מרשעו שנאמר רשעת הרשע לא יכשל בה ביום שובו מרשעו ועצמו של יום הכפורים מכפר לשבים שנאמר כי ביום הזה יכפר עליכם:

ולא יחשוש כלום. בעניין השני לא הבנתי כלל את השאלה. בברכה - בנימין שמואלי